Penne met geroosterde groentes en kip in een creme fraiche sausje

Recept: pasta met groentes uit de oven en kip in een crème-fraîche-sausje

Lekker en gezond, makkelijk voor doordeweeks, deze pasta met broccoli en paprika uit de oven en kipdijfilet. Het crème fraîche-sausje maakt het gerecht fris en een beetje romig tegelijk.

Penne met broccoli en paprika uit de oven en kip met een crème fraîche-saus

Voor 4 personen

Ingrediënten

 • 300 gram penne
 • 500 gram broccoli
 • 2 rode paprika’s
 • 500-600g kipdijfilet in stukjes
 • 125 gram crème fraîche
 • 250 ml bouillon (bij voorkeur kippebouillon)
 • 1 el bloem
 • 2 tenen knoflook
 • 1 groene peper
 • peper en zout
 • olijfolie en room/bakboter
Bereidingswijze

Snijd de kipdijfilet in blokjes van gelijke grootte. Was en snijd de broccoli in roosjes en goede delen van de stengel in plakjes. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in repen. Pel en snipper de knoflook.

Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Verhit intussen boter in een grote koekenpan of wok en fruit de helft van de knoflook en peper een minuut. Bak de kipdijfilet-blokjes kort bruin en doe de bouillon erbij in de pan. Sudder op middellaag vuur met deksel op de pan zo’n 20 tot 25 minuten tot de kip gaar is.

Zet een pan met voldoende water op het vuur voor de penne en bekleed een grote ovenschaal of -plaat met bakpapier en spreid de groentes erover uit. Besprenkel de groentes met olijfolie, peper en zout, de rest van de knoflook en groene peper en hussel door elkaar. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Houd wel regelmatig in de gaten of je groentes niet verbranden. Meng de crème fraîche met de bloem door elkaar in een kom.

Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af. Haal de kip uit de wok als deze gaar is en meng het crème fraîche-bloemmengsel door de bouillon. Breng aan de kook en blijf goed roeren tot je een gladde saus hebt en zorg dat de saus wat indikt. Doe de kip terug in de pan en warm goed door.

Schep de pasta op, gevolgd door de groentes en eindigend met de kip in het sausje.
Opmerkingen recept

Je kunt ook iets meer crème fraîche toevoegen om wat meer saus te krijgen… De saus is echt de smaakmaker van het recept, dus waarom niet! De broccoli op deze manier bereiden duurt niet lang en maakt ‘m lekker knapperig.

Omschrijving en details recept

Penne met kipdijfilet in een creme fraiche sausje en geroosterde broccoli en paprika uit de ovenDit recept voor een penne met broccoli en paprika uit de oven en kipdijfilet in een crème fraîche-sausje is makkelijk te maken en heeft een lekkere fris-romige smaak. Handig gerecht voor doordeweeks.

Bereidingstijd en voedingswaarde

 • Voorbereidingstijd: 10 min
 • Kooktijd: 30 min
 • Totaal benodigde tijd: 40 min
 • Voedingswaarde: ca. 650 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.