Geurzakje met kruiden

Tip: rozemarijn en tijm drogen voor een geurzakje in de kast

Rozemarijn is bij ons een plantje dat het perfect doet in de tuin. Hetzelfde geldt voor tijm; eentje die de winter goed heeft doorstaan! Je kunt beide kruiden natuurlijk drogen en bewaren voor de keuken, maar zo hard als het groeit, kun je het niet opmaken met koken. Een tip voor deze (en ook andere) kruiden is het maken van een geurzakje voor je kledingkast in de vorm van een kruidenbuiltje. Je kleding ruikt echt heerlijk en onze geurzakjes ruiken na jaren nog steeds naar deze heerlijke kruiden.

Rozemarijn en tijm drogen

Je droogt kruiden zoals rozemarijn en tijm door ze op een donkere, droge plek op te hangen, waar wel voldoende lucht (tocht) is. Bind ze samen met een touwtje en hang het ondersteboven op. Doe dit niet op een vochtige plek waar je bijvoorbeeld ook de was ophangt om te drogen, want dan kan het gaan schimmelen. Soms is het even zoeken naar een geschikt plekje in je huis. Ook kun je er speciale droogkastjes voor kopen of maken. Er zijn nog meer manieren, zoals bijvoorbeeld in de oven. Zelf nog nooit gedaan, maar ik zal er eens wat dieper induiken.

Kruidenbuiltje maken

Ik ben niet zo handig, maar met een lapje katoenen stof en een lintje kom je vast een heel eind! Google maar eens op “zakjes maken van stof” en je vindt heel wat resultaten. Verder kun je dergelijke kleine tasjes met een touwtje vaak wel kopen bij winkels zoals Xenos en soms Kruidvat of bij hobbywinkeltjes.

Verhouding tijm en rozemarijn

De verhouding van deze twee kruiden is in principe 50/50 (of wat je zelf wil). Maal de gedroogde kruiden wat fijner. Het hoeft geen stof te worden, maar zo, dat je in elk geval het zakje redelijk goed kunt vullen, en voilà!

Rozemarijn in bloei met tijm op de voorgrond
Rozemarijn in bloei met tijm op de voorgrond
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.