Voor sommigen misschien een “eng” gerecht, maar als je nog nooit kippenlevertjes geprobeerd hebt: echt een keer proberen. Niet iedereen houdt ervan, maar wij zijn fan! Zorg er wel voor dat je de kippenlevertjes goed schoonmaakt.
Pittige kippenlevertjes met kruiden en specerijen (aziatisch)
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- olie
- zout en peper
- citroensap
- gemalen geelwortel
- gemalen komijn
- gemalen koriander
- 1 groene peper
- 2 knoflookteentjes
- geraspte gemberwortel
- verse munt
- 250 gram kippenlevertjes
Bereidingswijze
Pel en hak de knoflookteentjes fijn. Snijd het pepertje in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en hak hem fijn. Maak de kippenlevertjes schoon en snijd ze kleiner.
Maak nu een mengsel (1 koffielepel vol) van de geelwortel, koriander en komijn. Doe dit specerijenmengsel samen met de knoflook, de fijngehakte peper, 1 eetlepel gemberwortel en wat citroensap in een kom en meng alles goed door elkaar. Verwarm nu olie in een wok (ca. 3 eetlepels) en fruit hierin het mengsel. Doe na ca. 2 minuten de levertjes in de wok en roerbak het geheel door alles ca. 5 minuten om en om te scheppen.
Voeg zout, peper en wat citroensap naar smaak toe. Strooi voor het opdienen wat fijngehakte munt erover.
Opmerkingen recept
Als je niet van kippenlevertjes houdt, kun je ook kipfilet gebruiken. Let op dat je de kippenlevertjes niet te gaar bakt. Bij dit gerecht kun je bijvoorbeeld een recept van gebakken rijst serveren.