Een glaasje wijn en biertje op een terras in Valencia

Over eten en drinken in Valencia tijdens onze citytrip in 2016

Valencia is dé plek waar je naar toe moet gaan als je paella wilt eten. Het wordt tenslotte als de geboorteplaats van dit overheerlijke gerecht beschouwd. Iets meer dan een maand geleden waren wij in deze superfijne stad, waarover je verderop meer leest. Over paella, tapas en Agua de Valencia… Over lekker eten, een gemoedelijke sfeer en genieten van het zonnetje!

Eten in Valencia

Paella moét je er gegeten hebben

Als je paella gaat eten in Valencia, kies dan een restaurantje dat wat meer in een zijstraatje ligt, en niet direct aan één van de grote pleinen. De restaurants op de grote pleinen zijn in verhouding wat duurder en het eten is soms niet eens altijd zo goed als de restaurants die wat verder van de pleinen af liggen (naar horen zeggen). Wij hebben echt heel erg genoten van de paella bij de keten El Generalife, wat je eigenlijk als een soort veredelde cafetaria kunt beschouwen, maar dan lekkerder :).

Paella bij El Generalife in Valencia
Lekker paella eten bij El Generalife in Valencia.

Wil je zelf aan de slag en dit rijstgerecht maken? Bekijk dan eens mijn recept voor paella. Er bestaat trouwens niet per se één recept “zoals het hoort” (je kunt echt allerlei varianten maken), maar deze komt aardig in de buurt. Eén van de belangrijke kruiden die vaak in paella voorkomt is saffraan.

Tapas, pasta’s, vlees en vis

Wij zaten midden in het centrum van Valencia waar je eigenlijk overal wel kunt eten. Er zijn allerlei bars en cafés, maar ook restaurantjes door de hele stad verspreid. De wijk El Carmen is de uitgaanswijk van Valencia waar ook veel restaurants en cafés te vinden zijn.

Tapas, pasta’s, vis en vlees, alles is er in overvloed. De inwoners van Valencia nemen ook ruim de tijd om te gaan eten – eigenlijk zoals in zoveel plaatsen in Spanje. Wij hadden het gevoel dat ze overigens de hele dag aan het eten waren. Het begint al om een uur of 3, als de tapas en drankjes op tafel komen tot middernacht als de hoofdmaaltijd achter de rug is. Ze kijken in Valencia dus niet gek op als je rond 6 uur een café of restaurant binnenkomt en wilt gaan eten – zeker tapas is geen probleem!

Gefrituurde visjes aan het strand eten.
Gefrituurde visjes aan het strand eten.
Tapas eten in Valencia in een biercafé
Tapas eten in Valencia in een biercafé.

Drinken in Valencia

Agua de Valencia en horchata

Wij hebben zelf Agua de Valencia geprobeerd, maar horchata niet. Dat zijn eigenlijk de twee meest kenmerkende drankjes van de stad Valencia. Horchata is een melkachtige drank (zonder alcohol), gemaakt van amandelen of noten, suiker en water. Laatst zag ik wel een reclame van de makers van Licor 43, die de drank Licor 43 Orchata op de markt hebben gebracht. Maar eens een keertje proberen!

Agua de Valencia is een mixdrank dat uit sinaasappelsap, cava  en Cointreau bestaat. Cava is een Spaanse mousserende wijn. Eerlijk gezegd merkte je niet veel van de alcohol, maar dat zat er dus wel degelijk in…

Agua de Valencia aan de zee

Valencia, een gezellige stad

Valencia is echt een aanrader voor een gezellige citytrip. Het is niet heel massaal, er is genoeg te zien in de stad. Wij waren er eind oktober en hebben stralende dagen gehad: een graad of 25 overdag en ’s avonds nog boven de 20 graden. Daardoor konden we nog heerlijk buiten eten ’s avonds en op een terrasje zitten. Saludos a la vida!
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.