Spruitjes met zoete aardappel uit de oven, chorizo, walnoot, blauwe kaas en kiphaasjes

Recept: spruitjes, zoete aardappel en chorizo uit de oven met kiphaasjes

Een lekkere maaltijd boordevol waardevolle voedingsstoffen, deze spruitjes en zoete aardappel uit de oven geserveerd met gebakken kiphaasjes.

Spruitjes, zoete aardappel en chorizo uit de oven met kiphaasjes

Voor 2 personen

Ingrediënten
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de uiteinden van de spruitjes, halveer ze en spoel ze grondig af onder de kraan. Schil de zoete aardappel, was en snijd in blokjes ter grootte van de spruitjes.

Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de spruitjes en zoete aardappel erover uit. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en hussel even goed door elkaar. Zet 35 minuten in de oven. Snijd intussen de chorizo in blokjes van een halve centimeter. Voeg na 20 minuten oventijd de chorizo toe aan de spruitjes en zoete aardappel en meng even door elkaar.

Pel en pers intussen de knoflook. Hak de rozemarijn en walnoot grof en verkruimel de blauwe kaas. Meng de balsamicoazijn met honing in een kommetje en voeg wat peper toe naar smaak. Verhit zo’n 8 tot 10 minuten voor het einde van de oventijd olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook en rozemarijn 1-2 minuten en bak de kipfilethaasjes om en om gaar om middelhoog vuur in zo’n 5-6 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de spruitjes en zoete aardappel op en besprenkel met het balsamico-honingmengsel. Bestrooi met de walnoot en blauwe kaas en serveer met de kiphaasjes.

Spruitjes, zoete aardappel en chorizo uit de oven
Hier komen de spruitjes, zoete aardappel en chorizo net uit de oven.
Opmerkingen recept

De spruitjes en zoete aardappel combineren perfect met de walnoot, blauwe kaas, honing en balsamicoazijn. Erg veel smaak, mede dankzij de chorizo. Vind je blauwe kaas te overheersend, laat deze dan of achterwege of neem bijvoorbeeld geitenkaas of een nog zachter kaasje qua smaak.

Omschrijving en details recept

Spruitjes met zoete aardappel uit de oven, chorizo, walnoot, blauwe kaas en kiphaasjesLekker, dit recept voor spruitjes met zoete aardappel en chorizo uit de oven, geserveerd met kiphaasjes – met walnoot en blauwe kaas, balsamicoazijn en een beetje honing.

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 35 min
  • Totaal benodigde tijd: 45 min
  • Voedingswaarde: ca. 700 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.