Dit spelt-gerecht met snijbonen, Parmezaanse kaas en spekreepjes smaakt heerlijk romig (of kazig, net hoe je het wilt noemen). Te combineren met bijvoorbeeld een kipworstje of kipfilet.
Romige (kazige) spelt met snijbonen, spekreepjes en Parmezaanse kaas
Voor 2 personen
Ingrediënten
- ca. 400 gram snijbonen
- 100 g spelt
- 100-125 speekreepjes
- 1 teentje knoflook
- snufje piri piri
- zwarte peper
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 15 g (room)boter
Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook voor de spelt. Kook gaar in 10 minuten en giet af. Pel en hak intussen de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de knoflook met de piri piri 1-2 minuten (let op dat je knoflook niet verbrandt). Voeg de spekreepjes toe en bak een minuut of 4 op middelhoog vuur door. Blancheer tegelijkertijd de snijbonen 2 minuten, giet af en koel direct af onder de koude kraan.
Voeg de snijbonen toe aan de spekjes en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Doe de spelt erbij en bak 2 minuten al roerend door. Voeg de boter en Parmezaanse kaas toe en laat deze smelten tot het lekker romig is. Dien op en bestrooi eventueel nog met wat zwarte peper.
Opmerkingen recept
Het blancheren van de snijbonen houdt in dat je voldoende water aan de kook brengt, de bonen vervolgens toevoegt en de aangegeven tijd (2 minuten) kookt.
Ik serveerde dit gerecht met een gekruid kipworstje, dit combineerde erg goed! De hoeveelheid spelt heb ik iets aangepast, aangezien wij een hele portie van 75 gram wat veel vinden om “weg te eten”. Daartegenover staan de calorieën van de boter, spekjes en de kaas, wat het weer wat gelijk trekt. Gebruik je liever geen spekjes, breng het gerecht dan nog wat verder op smaak met zout.
Omschrijving en details recept
Een heerlijk romig recept voor spelt, snijbonen, Parmezaanse kaas en spekreepjes; combineert goed met kippenvlees. Snel en makkelijk te bereiden.
- Soort recept: recepten met vlees
- Keuken: Internationaal
Bereidingstijd en voedingswaarde
- Voorbereidingstijd: 5 min
- Kooktijd: 12
- Totaal benodigde tijd: 20 min
- Voedingswaarde (zonder kipworstje): ca. 490 kcal per persoon