Dit recept voor broccoli maakt het eten van deze groente nog lekkerder dankzij de warmte van de garam masala, de pit van de cayennepeper en het zuur van het citroensap.
Broccoli met knoflook, garam masala, cayennepeper en citroensap
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 2 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl garam masala
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 el citroensap
- olijfolie
Bereidingswijze
Was en snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan met water en zout aan de kook. Pel en snipper intussen de knoflook, en was en snijd de lente-uitjes in ringen.
Kook de broccoli 3 tot 4 minuten en giet af. Laat uitlekken in een vergiet en verhit olie in een wok of grote koekenpan. Doe de garam masala, knoflook en cayennepeper in de pan en bak 2 minuten al roerend door.
Voeg de broccoli en gesneden lente-ui toe aan de pan en roerbak alles een minuut of 3 op hoog vuur. Roer aan het eind de citroensap erdoor.
Opmerkingen recept
Pas op met het citroensap. Ik gebruikte het sap en geraspte schil van een halve citroen en dat was teveel naar onze smaak. Dat overstemt dan volledig de garam masala en cayennepeper, en dat is natuurlijk zonde.
Omschrijving en details recept
Een recept voor broccoli die je eerst kort kookt en daarna roerbakt, met lenteui, knoflook, garam masala, cayennepeper en citroensap.
Het is een bijgerecht dat goed past bij bijvoorbeeld (witte) rijst en rundvlees of kip.
- Soort recept: bijgerecht
- Keuken: Internationaal met een Indiaas smaakje
Bereidingstijd en voedingswaarde
- Voorbereidingstijd: 5 min
- Kooktijd: 7
- Totaal benodigde tijd: 12 min
- Voedingswaarde: ca. 70 kcal per persoon