Categoriearchief: Internationale keuken

Zalmfilet met gestoomde en roergebakken snijbonen

Recept: zalmfilet met geroerbakte snijbonen en aardappeltjes

Gebakken zalmfilet uit de pan is in ons huis altijd een winnaar! De truc? Erbij blijven en nooit te lang bakken. Hoe je het nu precies het beste aan kunt pakken, lees je verderop in het recept voor zalmfilet gebakken in de pan, dit keer gecombineerd met geroerbakte snijbonen in knoflook en rode peper en aardappeltjes uit de airfryer (of oven, of pan).
Lees verder Recept: zalmfilet met geroerbakte snijbonen en aardappeltjes

Kabeljauw met dille, bloemkoolroosjes uit de oven en aardappelpartjes

Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes

Kabeljauw is een magere vissoort die je lekker snel in de pan kunt bakken. De vis smaakte heerlijk met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes. Ik heb ze in de airfryer gebakken, maar je kunt ze natuurlijk gewoon koken of in de pan bakken.
Lees verder Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes

Rosbief met geroerbakte broccoli in bouillon met rozemarijn-aardappelpartjes

Recept: rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes

Een heerlijk recept voor rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes. Eigenlijk heel basic, maar oh zo lekker! Juist door de broccoli anders te bereiden dan het te koken, en de aardappels lekker te bakken in olijfolie zet je toch weer wat anders op tafel dan de “gebruikelijke” Hollandse aardappels-vlees-groente-gerechten. En het is nog gezond ook!
Lees verder Recept: rosbief uit de oven met broccoli en gebakken aardappelpartjes

Pasta met spinazie, spekjes en geroosterde tomaatjes

Recept: pasta met spekjes, spinazie, cherrytomaatjes en een friszure saus

Een recept voor verse pasta met o.a. spekreepjes en een pittige frisse saus die er perfect bij paste als tegenhanger van de tomaten en spinazie. Je kunt natuurlijk ook gewoon pasta uit de winkel gebruiken, als je wat minder tijd hebt.
Lees verder Recept: pasta met spekjes, spinazie, cherrytomaatjes en een friszure saus

Aardappelpartjes uit de airfryer

Recept: aardappelpartjes uit de airfryer

Ik heb nu een aantal keren verse aardappelpartjes uit de airfryer gemaakt voor z’n tweetjes en dit recept werkte bij mij tot nu toe het beste. Hierbij het recept voor de partjes. Onderaan deze pagina vind je het overzicht van de recepten waarin ik deze aardappelpartjes bereid hebt (inclusief de bijgerechten en het hoofdgerecht).
Lees verder Recept: aardappelpartjes uit de airfryer

Runderrollade met groentes uit de oven en gebakken aardappelen

Recept: runderrollade met groentes uit de oven en aardappeltjes

Een heerlijke – ik zou bijna zeggen ouderwetse – runderrollade met courgette en tomaatjes uit de oven en gebakken aardappeltjes. Ik zeg “ouderwets”, want runderrollade is niet iets wat je vaak hoort dat je jongere generatie eet. Op de juiste manier klaargemaakt is het wel erg lekker en gezond! De courgette is intussen bijna op; we hebben er heel veel (eet)plezier van gehad :).
Lees verder Recept: runderrollade met groentes uit de oven en aardappeltjes

Recept: quiche met courgette, paprika, mozzarella, chorizo en ui

Weer een receptje voor een hartige taart met o.a. courgette, paprika en ui. De chorizo heeft natuurlijk een sterke smaak aan de quiche. Je kunt ‘m ook vegetarisch maken door de chorizo gewoon weg te laten.
Lees verder Recept: quiche met courgette, paprika, mozzarella, chorizo en ui

Maaltijdsalade met kalkoenfilet tomaatjes komkommer en honingmosterddressing

Recept: maaltijdsalade met kalkoenfilet, avocado en geitenkaas

Een nieuw recept voor een maaltijdsalade, dit keer met o.a. kalkoenfilet, avocado, geroosterde tomaatjes, geitenkaas en pijmboompitjes. Bij deze salade past een honingmosterddressing heel goed.
Lees verder Recept: maaltijdsalade met kalkoenfilet, avocado en geitenkaas

Zoete aardappel uit de oven in ovenschaal

Recept: zoete aardappel uit de oven

Een recept voor zoete aardappel als bijgerecht uit de oven met nootmuskaat, kaneel en geraspte gember. Een gerecht met warme smaken! Ik combineerde dit bijgerecht met een restje stoofvlees uit de vriezer. Dus ja; dit is inderdaad geen lente-gerecht! Bewaar ‘m mooi voor de komende herfst of voor een koude(re), regenachtige lentedag.
Lees verder Recept: zoete aardappel uit de oven