Alfabetisch overzicht kruiden
Een alfabetisch overzicht van alle kruiden waarover je meer informatie vindt op deze website. Klik op de link van het betreffende kruid waar je meer over wilt weten en ontdek de eigenschappen, smaken, in welke gerechten het past en soms over welke cosmetische of geneeskrachtige eigenschappen het zou hebben.
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
A |
Aarmunt Akkermunt Ananassalie Anijs Ajowan, echte karwij Anaheim, Spaanse peper Arengpalm, suikerpalm. palmsuiker Arabische jasmijn Azijnboom, sumak
↑ Terug naar boven |
B |
Basilicum Betelpeper, betelblad Betelpeper(plant), wilde Bieslook Bittersinaasappel(schil, sap) Bladselderij Bleekselderij Bonenkruid Bonen, soja
↑ Terug naar boven |
C |
Carolina Reaper Cayenne Chili (Chili serrano) Citroen(schil, sap) Citroenbasilicum Citroengras Citroenkruid Citroenmelisse Citroenmunt Citroentijm Citroenverbena Citrus
↑ Terug naar boven |
D |
Dadelpalm | palmsuiker Dille Djahé | gember Djinten | komijn Dragon
↑ Terug naar boven |
E |
Echte kamille Echte karwij Echte kervel Echte marjolein, majoraan Echte salie Echte tijm
↑ Terug naar boven |
F |
Fenegriek Fines herbes (kruidenmengsel) Foelie | nootmuskaat Franse dragon
↑ Terug naar boven |
G |
Garam Masala Geelwortel | koenjit | kurkuma Gele jasmijn Gember | djahé Groene peper(korrels) Groene peper Groot kaasjeskruid Gyros
↑ Terug naar boven |
H |
Habanero Hazelaar | hazelnoten
↑ Terug naar boven |
I |
Italiaanse kruidenmix voor pasta alla Norcina
↑ Terug naar boven |
J |
Japanse kamperfoelie Jasmijn (Arabische, gele en gewone)
↑ Terug naar boven |
|
K |
Kaasjeskruid, groot Kalmoes Kamille, echte Kamille, roomse Kamperfoelie, Japanse Kaneel Kardemom Karwij, echte Kastanje, tamme Kerrie Kerrieplant Kervel, echte Ketoembar | koriander Kleine pimpernel Knoflook Knolselderij Koenjit | kurkuma | geelwortel Koekkruiden Kokos | santen Komijn | djinten Komijn, zwarte (nigella) Koriander | ketoembar Kruidnagel Kurkuma | koenjit | geelwortel
↑ Terug naar boven |
L |
Laurier Lavas Lavendel Lange peper Limoen(schil, sap) Limonetto
↑ Terug naar boven |
M |
Maggikruid, maggiplant
Madame-jeanette Marjolein | majoraan Mosterd, mosterdzaad Munt
↑ Terug naar boven |
N |
Naga Jolokia Nigella (nigelle) | zwarte komijn Nootmuskaat | foelie alla Norcina, Italiaanse kruidenmix
↑ Terug naar boven |
O |
Oliepalm Oregano | wilde marjolein
↑ Terug naar boven |
P |
Palmsuiker | dadelpalm Palmsuiker | suikerpalm | arengpalm Paprika Passiebloem Peper(korrels), groene, witte en zwarte Pepermunt Peper, rode en groene Peper, Spaanse Pesto Peterselie Pimpernel, kleine Piper sarmentosum | daun kadok Piri piri Pompoen Provençaalse kruiden
↑ Terug naar boven |
Q |
Geen kruiden beschikbaar |
R |
Rawit Reuzepeterselie Rode peper Rode raripilamunt Roomse kamille Rozemarijn Russische dragon
↑ Terug naar boven |
S |
Saffraan Sambal Sambal badjak Sambal oelek Sambal trassi Santen | kokos Salie, echte Selderij, snijselderij Sereh Sinaasappel(schil, sap) Sojaboon Speculaaskruiden Stemgember Steranijs Suikerpalm | arengpalm | palmsuiker Staartpeper Sumak, sumac
↑ Terug naar boven |
T |
Tabasco Tijm, echte Tijm, wilde
↑ Terug naar boven |
U |
Geen kruiden beschikbaar |
V |
Vanille Venkel Vijfkruidenpoeder
↑ Terug naar boven |
W |
Wilde betelpeper(plant) Wilde marjolein | oregano Wilde tijm Witte peper(korrels) Witte munt
↑ Terug naar boven |
X |
Geen kruiden beschikbaar |
Y |
Geen kruiden beschikbaar |
Z |
Zeeroverssambal Zoethout Zwarte bes Zwarte komijn, nigella Zwarte peper
↑ Terug naar boven |
View Comments
Paar maanden geleden een soort gedroogde bessen gekocht voor een wild schotel maar ik kan me niet meer herinneren hoe ze heten. Ze zijn bruin veel groter dan peperkorrels en ze geven een beetje pittige volle smaak aan de saus. Ongeveer 8mm in doorsnee.
Ik gok misschien kardemompeulen
Hoi Myranda, moeilijk te zeggen zonder ze te zien, maar het zouden jeneverbessen kunnen zijn? Kijk eens bij deze zoekopdracht in Google (link opent in nieuw tabblad). Zijn ze dat?
ik moet een opdracht hierover maken ik moet nu alleen nog een specerij met de q met de u met de x en met de y
Ik heb posselein in mijn tuin staan en gebruik dit vooral in soep. Ik vind dit niet terug bij jou en ook niet op andere websites. Zouden wij dit zo noemen in ons dialect? Ken je er een andere naam voor? Kan ik je er een foto van sturen?
sorry wil niet graag een ander verbeteren maar je type posselein maar het heet postelein
Dag Els,
Ik gok dat je postelein bedoelt. Die staat er niet tussen! Dat is een groente: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Postelein
Het is wel een goeie tip om toe te voegen, gelet op de smaak en voedingsstoffen.
Beste Jan,
Ik mis ' zuring' in je geweldige overzicht Idee?
Groeten,
Nel Achterhes
Goed idee, Nel!
Mooie pagina zeer leerzaam.
Ik gebruik regelmatig kruiden en deze pagina helpt mij de juiste kruiden te gebruiken.
Ik ben blij dat ik deze gevonden heb.
Veel succes,graag wil ik op de hoogte blijven van nieuwtjes omtrent gebruik van kruiden in het algemeen.
Kun je ook andere kruidenmengsels zoals uit de Marokkaanse keuken erbij vernoemen.
Beste Jan, een goede tip! Ik ga me er eens in verdiepen.
Is daslook een kruid of een groente?
Daslook is een plant en nuttig je meestal als kruid: fijngehakt door salades, in pestos bijvoorbeeld. Je eet niet zo snel een bord daslook, zoals je een bord spinazie eet. Echter, een "groente" kun je soms ook onder de noemer "kruid" scharen, op basis van de functie (smaak of medicinale werking). Lees ook meer over de definitie van een kruid.
nou daslook op dezelfde manier bereidt als rauw andijvie stamppot .... heerlijk
Dat klinkt zeker lekker, Mien!
Er zijn toch veel meer soortel sambal?
er mis een cilli mix
Dat kan goed Michael, het overzicht is ook niet compleet. Tips zijn altijd welkom.
Klopt helemaal! Het is ook geen compleet overzicht, geleidelijk aan breid ik het verder uit ?
Top overzicht. Gelijk een checklist gemaakt. Mis alleen Piment in de lijst.
Dankjewel! Ook een goeie suggestie om toe te voegen inderdaad. De lijst is zeker nog niet compleet ?
Ik ben er in inmiddels achter dat Verbena hier in Frankrijk Verveinne heet. Maar ik ken alleen de Verveinne in bloembakken en de soort die gebruikt wordt voor thee en likeur.